SUNSHADE
Alumínium redőny, műanyag redőny garancia

Minőségi alumínium redőny és műanyag redőny

A megfelelő ár-érték arányú redőny kiválasztásához néhány segítséget szeretnénk nyújtani. A legfontosabb eldöntenünk, hogy alumínium redőnyt, vagy műanyag redőnyt szeretnénk. A két alapanyagában különbőző redőny típus közötti választást leggyakrabban anyagi lehetőségeink határozzák meg. Az alábbiakban készítettünk az alumínium redőny és műanyag redőny tulajdonságairól egy könnyen áttekinthető ismertetőt.

Műanyag redőny:

A műanyag redőnyöket két típusban gyártjuk jelenleg, a külső tokos műanyag redőny és a vakolható tokos műanyag redőny változatban. Külsőtokos műanyag redőnyt szinte minden nyílászáróra tudunk szerelni. Vakolható tokos műanyag redőnyt viszont már csak az építkezés, felújítás azon fázisában amikor még a homlokzati szigetelés nem fejeződött be. MIndkét műanyag redőny az alábbi műszaki tartalommal rendelkezik:

-Lindab acéllemez redőnytok:

A redőnytok egy szinterezett acéllemez ami korrózió ellen védő bevonattal rendelkezik. Amennyiben nem éri mechanikai sérülés ami a védőréteget megsérti, a redőnytok korrózió ellen hosszú évekig ellenáll.

-Alumínium tokvég:

Az alumínium redőny tokvégek kialakítása lehetővé eszi, hogy a műanyag redőnyöket is csapágyazott tengellyel szereljük, illetve lehetőséget ad még a szúnyogháló beépítésére a redőnytokba. A beépített szúnyogháló sokkal költséghatékonyabb választás, mint utólagosan szúnyoghálót vásárolni.

- Fémtengely, Csapágyazott redőnytárcsa és redőny tengelyvég

Acél redőnytengelyt használunk minden méretű redőny gyártásakor. A 40mm átmérőjű redőny tengely biztosítja a kellő merevséget és a csapágyazott alkatrészekkel a könnyű működtetést.

-37mm-es műanyag redőnyléc

A magyarországon forgalmoban lévő legjobb minőségű műanyag redőnylécet használjuk, ami 3,5kg/m2. Kiváló vastagfalú műanyag léc, ami a hosszú élettartamra garancia. A műanyag redőnyléc UV álló alapanyagból készül. Mivel műanyag, így a használat módjától és az időjárás viszontagságaitól eléttartama 6-8 évre tehető. A redőnylécek elöregedése után kisebb költségű ráfordítással új redőnylécekre cserélhetőek. 

- Műanyag kefe vagy gumibetétes redőny lefutók

A redőny lefutói a kefe vagy gumibetétnek köszönhetően halk működést biztosítanak. Anyagvastagságának köszönhetően hosszabb élettartamú mint a redőnyléc, de elöregedés vagy sérülés esetén szintén viszonylag kis költséggel újra cserélhetők. Fontos! Vakolható tokos műanyag redőnynél a szigetelés rongálása nélkül nem cserélhető!

-Alumínium redőny záróléc

Az alumínium redőny záróléc merevsége miatt biztosítja a redőny szélállóságát nem teljesen leengedett állapotban is. Az alumínium redőny zárólécbe rejtett ütközőt szerelünk ami külsőleg nem látható, így esztétikusabb megjelenésű a műanyag redőny.

A műanyag redőny színválasztása:

A műanyag redőny alkatrészek minél sötétebb színűek, annál kevésbé tartósak. A sőtét színnek köszönhetően a műanyag redőny léc, műanyag redőny lefutó hamarabb felmelegszik ami vetemedéshez, korábbi elöregedéshez vezet. Élettartamuk lényegesen rövidebb mint egy fehér színű műanyag redőnynek. Ezért nem ajánljuk sötét színű műanyag redőny vásárlását, mert a várhatóan korai javítások miatt nem gazdaságos választás.

Alumínium redőny:

Az alumínium redőnyöket is két változatban gyártjuk, a külsőtokos alumíniumm redőny és a vakolható tokos alumínium redőny kivitelben. Az alumínium redőny típusok között a választás megegyezik a műanyag redőny típusoknál ismertetett szempontokkal. Az alumínium redőnyök műszaki tartalma:

-Alumínium redőnytok:

 Alumínium redőnytok szinterezett felülettel a RAL színskála bármely színében rendelhető.Az alumínium redőnytok lehet szögletes vagy félköríves. Leggyakrabban a szögletes alumínium redőnytokot alkalmazzuk. Az alumíniumnak köszönhetően korrózió kizárt, így a redőnytok élettartamát időjárási körülmények vagy mechanikai sérülések nem befolyásolják. A felületkezelés sérülése esetén újra színezhető.

-Alumínium tokvég:

Az alumínium redőny tokvégek kialakítása lehetővé eszi, hogy a műanyag redőnyöket is csapágyazott tengellyel szereljük, illetve lehetőséget ad még a szúnyogháló beépítésére a redőnytokba. A beépített szúnyogháló sokkal költséghatékonyabb választás, mint utólagosan szúnyoghálót vásárolni.

- Fémtengely, Csapágyazott redőnytárcsa és redőny tengelyvég

Acél redőnytengelyt használunk minden méretű redőny gyártásakor. A 40mm átmérőjű redőny tengely biztosítja a kellő merevséget és a csapágyazott alkatrészekkel a könnyű működtetést.

-39-45-52mm-es Alumínium redőnyléc

Az alumínium redőnyléc méretét a redőny szélessége határozza meg. A leggyakrabban a 39mm-es redőnylécet alkalmazzuk ami akár 250cm-es szélességig is megfelelő. A 45-52mm-es redőnylécek nagy szélességű felületekhez alkalmazhatóak. Az alumínium redőnylécek csak a színmintában rendelkezésre álló színekben választhatóak, utólagos színezésük nem megoldható. Az alumínium redőnylécek PU habbal kerülnek kitöltésre, ami a teljes belső felületet kitölti. Az alumínium redőnyléceket méretre gyártáskor elcsúszásgátló arriterezéssel készítjük. Az arriterezés megakadályozza a redőnylécek oldalirányú szétcsúszását, így biztosítva hosszú időn keresztül a zavartalan működést. Továbbá az alumínium redőnylécek arriterezése lehetővé teszi a motoros működtetés alkalmazását.

- Alumínium kefe vagy gumibetétes redőny lefutók:

Extrudált alumínium redőny lefutók kefe vagy gumi betéttel biztosítják a halk működést. A felületkezelés sérülése esetén újra színezhető. Fontos! Vakolható tokos alumínium redőnynél a szigetelés rongálása nélkül nem cserélhető!

-Alumínium redőny záróléc

Az alumínium redőny záróléc merevsége miatt biztosítja a redőny szélállóságát nem teljesen leengedett állapotban is. Az alumínium redőny zárólécbe rejtett ütközőt szerelünk ami külsőleg nem látható, így esztétikusabb megjelenésű a redőny.

Alumínium redőnyléc színek:

PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39PA-39


Összefoglalva:

A legfontosabb különbség az alumínium redőny és a műanyag redőny között az élettartam. A műanyag redőny rövidebb élettartamú változat, de alkatrészei cserélhetőek. Az alumínium redőny hosszú élettartamú választás, ami mechanikai sérülésektől tud csak károsodni, de ebben az esetben is javítható vagy cserélhető alkatrészei. További előnye az alumínium redőnynek, hogy a redőny működését akár motorizált változatban is rendelhetik az arriterezésnek köszönhetően. Létezik a műanyag redőnyhöz is arriterezési megoldás, de már olyan plusz költséget generálva amivel már ár-érték arányát elveszíti.

Vissza az Aktuális alumínium redőny és műanyag redőny oldalra

 

2011 - Minden jog fenntartva www.sunshade.hu | honlapkészítés - XLS.HU